Balkanski ORL kongres

U organizaciji Balkanskog i Crnogorskog udruženja otorinolaringologa, hirurgije vrata i glave od 01-05.06.2014. godine održan je 9. Balkanski ORL Kongres u hotelu Splendid u Bečićima, Crna Gora. Zaposleni u FONO MEDIC-u su prisustvovali ovom događaju.

Kongres je osmišljen tako da pruži inovativan i sveobuhvatan pregled poslednjih dešavanja u istraživanjima u otorinolaringologiji, hirurgiji vrata i glave.

Mnogi ugledni stručnjaci i naučnici su učestvovati na kongresu. Dobro poznati govornici su osigurali da ovaj susret bude glavni naučni događaj. 

FONO MEDIC je uzeo aktivno učešće na nekoliko okruglih stolova posvećenih temama koje nam se nameću u svakodnevnoj praksi kao što su alergijska oboljenja nosno sinusne regije, hronična oboljenja uha i nagluvost. Posebnu pažnju smo posvetili predavanjima i okruglim stolovima vezanim za savremeni pristup u dijagnostici i terapiji konduktivne nagluvosti kod djece sa naglaskom na mogućnosti konzervativnog rješavanja ove problematike. Postoje velike mogućnosti rješavanja ovog problema konzervativnim pristupom pri čemu se koristeći savremenu terapiju izbjegava hirurški tretman kod djece. 

S posebnim zadovoljstvom smo ispratili radionicu posvećenu dijagnostici alergijskih oboljenja pri čemu smo utvrdili da ono što već unazad nekoliko godina sprovodimo u našoj Zdravstvenoj ustanovi s velikim uspjehom je tek na ovom Kongresu preporučen da se koristi kao rutinska dijagnostička metoda. Tu smo dobili potvrdu da imamo dugogodišnje iskustvo u sprovođenju dijagnostike alergijskih oboljenja s posebnim naglaskom na korištenje prik testa na inhalatorne i nutritivne alergene u svakodnevnoj praksi.